Almere: Palletopslag

Vanuit de vestiging in Almere kunnen wij uw archief in onze palletopslag opslaan. Vanuit het volledig geautomatiseerde magazijn, worden de pallets automatisch weggezet en opgehaald van een vooraf gekozen locatie. Archief dat niet meer opgevraagd wordt, omdat het bijvoorbeeld reeds is gedigitaliseerd, maar nog wel bewaard moet worden kan op 27 hoog weggezet worden. Zodra de computer de opdracht heeft gegeven aan een van de vier robots, zal de robot exact naar de aangegeven plaats rijden en de pallet ophalen of wegzetten. Als een pallet is opgehaald zijn de dozen op de pallet direct toegankelijk voor opvragen. De robot is zeer snel, trefzeker en werkt altijd met lasergestuurde precisie. De pallet met de opgevraagde doos wordt binnen 5 minuten uit het enorme magazijn gehaald en aan onze medewerkers gepresenteerd.

In het hoogbouwmagazijn is ruimte voor meer dan 10.000 pallets. Er kunnen daarmee een miljoen archiefdozen in de ruimte opgeslagen worden.

Voordat de pallets met de robot weggezet kunnen worden, worden ze in het ruime voorportaal gecontroleerd en indien nodig opnieuw opgestapeld. De sealmachine verpakt de pallets vervolgens stevig in, zodat de dozen goed beschermd de opslag in gaan.

In het voorportaal is voldoende ruimte beschikbaar voor het tijdelijk gereedmaken van honderden pallets met archief. Deze ruimte wordt dan ook zeer regelmatig ingezet voor speciale projecten.

Neem contact opBel 0320 28 69 45