Archiefopslag

Karmac Facilitair is dé partner voor alle organisaties die op zoek zijn naar externe archiefopslag. Bij Karmac kunt u uw archief extern opslaan en laten beheren, waarbij wij voor alle facetten van archiefopslag een oplossing kunnen bieden. U heeft bij ons de mogelijkheid om zowel kleine als grote archieven onder te brengen. In tegenstelling tot het huren van een externe opslagruimte, betaald u bij ons alleen het aantal strekkende meters archief, dat u ook daadwerkelijk op laat slaan. Wij bieden u de opslagruimte die volledig aansluit op de voor u wenselijke capaciteit, eisen en wensen. We verzekeren u dat uw archief en documenten bij ons in goede handen zijn. Middels onze opvraagservice zorgen we ervoor dat u zelf te allen tijde een snelle en trefzekere toegang tot uw documenten behoudt.

Onze oplossingen voor uw archief

Bij Karmac Faciltair heeft u keuze uit verschillende soorten archiefopslag. Op die manier is er altijd een oplossing die past bij uw opslagwensen. Afhankelijk van het soort archief en de daarbij vigerende wet-en regelgeving kunnen wij alle voorkomende typen dossiers voor u beheren. Samen met onze adviseurs bepalen we, uitgaande van de beste prijs-kwaliteit verhouding, in welke vorm uw archief opgeslagen moet worden. Daarbij maken we gebruik van de volgende ruimten:

Archiefruimte

Voor organisaties die hun archief voor permanente bewaring in een archiefruimte willen onderbrengen heeft Karmac vanzelfsprekend een oplossing. We brengen uw documenten onder in een archiefruimte die voldoet aan alle wettelijke eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Onze archiefruimte voldoet aan alle gestelde eisen, zoals vastgelegd in de Archiefwet, het archiefbesluit en de daaruit voortvloeiende regelingen. In de archiefruimte staan dan ook archieven van (semi)overheidsorganisaties die hun archieven extern willen of moeten plaatsen.

Legbordstellingen

In ons legbordstellingenarchief bewaren wij uw kostbare stukken alsof ze nog bij u zelf op de plank staan. Met behulp van legbordstellingen creëren we een overzichtelijke en efficiënte vorm van archiefopslag. Deze stellingen zijn ideaal om niet-stapelbare dozen en middelzware dozen op te slaan. Ook losse ordners, mappen of dossiers kunnen in ons legbordstelling archief geplaatst worden. Het legbordstellingarchief is een optimale oplossing voor klanten die zeer regelmatig opvragen en de opvragingen bij voorkeur in digitale vorm willen ontvangen (scanning-on-demand).

Microfilm opslag

Het opslaan en bewaren van microfilm is een specialisme van Karmac. Karmac is de specialist op het gebied van opslaan en scannen van microfilms vanuit haar rijke historie op dit gebied. Karmac heeft zeer veel ervaring met microfilms van onder andere bedrijven, ziekenhuizen, bibliotheken en andere culture instellingen. Vanuit het Metamorfoze programma van de Koninklijke Bibliotheek heeft Karmac al veel kostbare stukken op microfilm opgenomen.
Karmac slaat microfilms op in onze geconditioneerde ruimten, zodat de microfilms nog honderden jaren in topconditie zullen blijven. Voor het opvragen van dossier en stukken beschikken we over de snelste scanners, waardoor dossiers binnen 24 uur opgezocht, gedigitaliseerd en opgeleverd kunnen zijn.

Palletopslag

Zoals de naam al zegt, maken we bij deze vorm van opslag gebruik van pallets. Palletopslag is ideaal voor archieven die stapelbaar zijn en tijdelijk bewaard moeten blijven. In ons geautomatiseerd hoogbouwmagazijn zorgen we dat de pallets met dozen tegen relatief lage kosten praktisch en netjes opgeslagen zijn. Is ons centraal in Nederland gelegen hoogbouwmagazijn hebben we nog ruim voldoende palletplaatsen voor u beschikbaar.

Onze voordelen

Onze medewerkers zijn nauwkeurig gescreend en geselecteerd en gaan op een veilige en betrouwbare manier om met uw vertrouwelijke informatie. Daarnaast heeft u altijd toegang tot uw dossiers en vraagt u deze eenvoudig om via onze digitale omgeving.
Een kleine selectie uit de lange lijst met voordelen van externe archiefopslag bij Karmac Facilitair zijn:

  • Wij denken met u mee: altijd de meest passende vorm van archiefopslag mogelijk
  • Opslagruimtes die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen
  • De capaciteit is volledig schaalbaar; u betaald alleen voor de ruimte die u ook daadwerkelijk gebruikt
  • Uw documenten uitstekend beschermd tegen oneigenlijke toegang, inbraak, brand, besmetting (schimmels en ongedierte)
  • Uw archief altijd toegankelijk voor iedereen die daartoe geautoriseerd is
  • Meer ruimte in uw eigen bedrijfspand
  • Al onze medewerkers zijn gescreend en hebben een geheimhoudingsplicht
  • Alle transporten worden in eigen beheer en met eigen medewerkers voor u uitgevoerd

Wilt u meer informatie over archiefopslag bij Karmac Facilitair? We maken graag een afspraak met u voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. U bent van harte welkom op een van onze locaties, waarbij we u vol trots een rondleiding geven door ons prachtige bedrijf.
Tijdens dit gesprek bespreken we uw wensen en onze mogelijkheden voor archiefopslag. Bel 0320 286 945, mail naar kf@karmac.nl of neem contact met ons op via onderstaande button.

Neem contact opBel 0320 28 69 45

Archiefopslag voor ieder type document

Voor vrijwel alle documentatie is archiefopslag een uitkomst. Bij Karmac Facilitair heeft u de keuze uit drie opslagmogelijkheden:

Statische opslag

Het grootste deel van archieven bestaat uit documenten die u alleen bewaart vanwege wettelijk gestelde bewaartermijnen. In de praktijk vraagt u deze documenten weinig tot niet op, waardoor dit onnodig veel ruimte in beslag neemt. Bij deze documentatie spreken we over statische opslag.

Semi-statische opslag

Onder semi-statische opslag vallen documenten die u af en toe nodig heeft, maar niet dagelijks opvraagt. Het is bij deze dossiers belangrijk dat ze snel bereikbaar zijn wanneer u ze wel nodig heeft. Karmac slaat de informatie op een slimme manier op. Hierdoor kunnen we de opgevraagde documenten snel leveren wanneer u ze opvraagt. U regelt zelf eenvoudig via onze Opvraagservice hoe u uw dossiers wilt ontvangen (fysiek of digitaal), op welk afleveradres en binnen welk tijdsbestek.

Dynamische opslag

Bij een dynamisch archief gaat het om documentatie die u vaak gebruikt. Ook voor deze informatie is archiefopslag ideaal, we beheren de documenten op dossierniveau waardoor u deze snel in uw bezit heeft wanneer u ze nodig heeft.

Contact opnemen met Karmac Facilitair

Karmac Facilitair maakt voor iedere archiefopslag een eigen aanpak. Omdat we altijd maatwerk leveren, zijn er geen vaste kosten te noemen. De prijzen van onze diensten zijn onder andere afhankelijk van de hoeveelheid documenten, de opslagtermijn, de wijze waarop we uw archief opslaan en uw eigen wensen. We vertellen u graag meer over onze mogelijkheden en maken een vrijblijvende offerte op maat.

Neem voor meer informatie, het maken van een afspraak of een offerte contact met ons op. We zijn bereikbaar op 0320 286 969 en info@karmac.nl.

Neem contact opBel 0320 28 69 45