Lelystad: Archiefruimte

archieflelystad

Wilt u verzekerd zijn van de meest optimale opslagmethodiek voor uw archief, geheel volgens wettelijke richtlijnen? Dan zijn uw documenten op de juiste plek, in de archiefruimte van Karmac Facilitair. Deze geconditioneerde ruimte in Lelystad grenst aan ons hoofdkantoor, waardoor we snel kunnen schakelen. Daarnaast, maakt de centrale ligging van onze vestiging in Lelystad, dat wij organisaties uit elke stad of provincie gemakkelijk kunnen bedienen. De archiefruimte voldoet aan alle eisen zoals die in het Archiefbesluit 1995 zijn vastgesteld.

Wanneer archiefruimte?

U kunt uw archief bij Karmac Facilitair op verschillende manieren opslaan. Afhankelijk van de belangrijkheid en de gewenste beschikbaarheid van uw documenten, is er altijd wel een passende oplossing voor uw archief. U kiest voor opslag in onze geconditioneerde archiefruimte wanneer u op zoek bent naar de hoogste wettelijke kwaliteitsstandaarden. In deze ruimte is de temperatuur en luchtvochtigheid namelijk constant, geheel volgens de richtlijnen van de archiefwet. Ook is de archiefruimte beschermd tegen brand, inbraak, vocht, ongedierte en temperatuurverschillen van buitenaf.

archieflelystad

Voor veel archiefstukken is het verplicht ze, binnen de wettelijke bewaartermijn, op te slaan in een geconditioneerde archiefruimte. Dit geldt bijvoorbeeld voor documenten, papieren en dossiers die vanuit een gemeente of andere overheidsinstantie gearchiveerd moeten worden. Een archiefruimte kan in andere gevallen echter ook de beste uitkomst bieden. Wanneer documenten bijvoorbeeld historische waarde hebben, of voor zeer lange tijd veilig bewaard moeten worden, is het ook verstandig te kiezen voor de best mogelijke condities. Ook voor de opslag van microfilms is geconditioneerde opslag aan te bevelen.

Is optimale conditionering niet noodzakelijk voor uw archief, maar wilt u wel profiteren van goede bereikbaarheid van uw archiefstukken? Dan kan onze opslag op legbordstellingen een zeer goed alternatief en prijstechnisch betere uitkomst bieden. Is de bereikbaarheid van uw archief ook geen hoofdzaak? Voor zogenaamd ‘statisch archief’ is onze palletopslag beter geschikt. Er zijn veel misverstanden bekend over de noodzaak van geconditioneerde archiefopslag van archieven. Als u niet zeker bent wat het beste bij uw archief past, zetten wij graag onze ervaring en expertise in tijdens een vrijblijvend en verhelderend gesprek.

Onze werkwijze

Tijdens de bewaartermijn, wordt de veiligheid en duurzaamheid van uw archief bij Karmac Facilitair volledig gewaarborgd. Daarnaast, kunt u vanuit onze archiefruimtes altijd rekenen op optimale bereikbaarheid van uw documenten, papieren en dossiers wanneer u ze nodig heeft. Onze professionele archiefmedewerkers gaan nauwgezet te werk wanneer u een document opvraagt via onze gebruiksvriendelijke Opvraagservice. Door foutloze archiefregistratie, worden uw opgevraagde documenten na gebruik weer op de juiste plek teruggeplaatst.

Neem contact op

Wilt u meer informatie over het opslaan van uw archief in onze archiefruimte in Lelystad? Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Ook zijn wij volledig op de hoogte van alle wet- en regelgeving omtrent archief. Daarom adviseren wij u ook graag over de beste archiefoplossing in dit opzicht. Ziet u het liever met eigen ogen? U bent ook van harte welkom voor een rondleiding door onze vestiging in Lelystad.

Neem gerust contact op via een onderstaande buttons voor een gesprek met uitkomsten en een vrijblijvende offerte op maat.

Neem contact opBel 0320 28 69 45