Uw archief, onze uitdaging
Uw archief, onze uitdaging
De Karmac Groep, dé specialist op het gebied van informatielogistiek (in de breedste zin van het woord)! Meer weten? Lees snel verder
Lees verder
002 Document Campus.jpg
De KMM Groep
Een snelgroeiende en innovatieve bedrijvengroep uit Flevoland met twintig landelijke en deels internationaal actieve bedrijven en ruim 450 medewerkers
Lees verder
Zoek op de website:
 
Karmac Krant

Karmac krant, nr 19

De Karmac krant is een gezamenlijke uitgave van de Karmac bedrijven. In de Karmac krant informeren wij u over relevante (markt)ontwikkelingen, projecten en innovaties.

Download de krant in het pdf formaat
Bel mij terug
Telefoonnummer

Aanverwante dienstverlening

Archiefinventarisatie & -onderzoek

Uw bedrijfskritische informatie dient op een veilige en gebruiksvriendelijke manier gearchiveerd te zijn. Afhankelijk van uw wensen en eventueel wettelijke eisen bespreken we gezamenlijk met u de optimale structuur.

Voorafgaand aan dit proces dient er een inventarisatie plaats te vinden. U kunt deze informatie verkrijgen door deze intern in uw organisatie uit te zetten. Daarnaast biedt Karmac u de mogelijkheid om een archiefonderzoek op uw locatie door ons uit te laten voeren. Dit archiefonderzoek wordt uitgevoerd door onze archiefspecialist. Door middel van dit onderzoek wordt antwoord gegeven op:

  1. aantal strekkende meter archief;
  2. aantal archiefeenheden;
  3. uw huidige methodiek van fysieke archivering;
  4. raadpleegfrequentie;
  5. archieven waarvan de wettelijke bewaartermijn is verlopen.

De antwoorden op de bovenstaande onderdelen is van essentieel belang voor een kwalitatieve businesscase. Nadat de huidige situatie in kaart gebracht is, ontvangt u een advies van onze archiefspecialist en wordt samen met u de gewenste situatie vormgegeven.

De voordelen van dit archiefonderzoek:

  1. u verkrijgt inzicht in de omvang van uw archieven;
  2. het gebruik van het archief wordt in kaart gebracht;
  3. u ontvangt een professioneel advies over de meest efficiënte en gebruiksvriendelijke manier voor het beheer van uw archieven.

In onze optiek draagt een duidelijke businesscase tot de meest optimale oplossing voor het archiefbeheer.

Voor het behoud van de kwaliteit van uw archieven is het van belang dat er voortijdig een schimmelonderzoek plaats vindt. Schimmel is een grote bedreiging voor de kwaliteit van uw archieven, maar ook voor de omliggende archieven die zich in dezelfde ruimte bevinden. Schimmel tasten uw archiefmaterialen aan. Schimmel in archief ontstaat bijvoorbeeld door de opslag van uw archieven in een ongeconditioneerde ruimte, waarbij de belangrijkste factor luchtvochtigheid is. Indien uw archieven voor langere tijd bewaard dienen te blijven, wordt een schimmelonderzoek door ons aangeraden. Mocht u twijfels hebben over de conditie van uw archieven wij een schimmelonderzoek voor u plaats laten vinden.

Na verloop van tijd, wanneer het bewaartermijn is verlopen, komen sommige delen van uw archief in aanmerking voor vernietiging. Karmac verzorgt de vernietiging van uw papieren-, foto of digitale archief conform de DIN-norm 3. U ontvangt na de vernietiging van uw archieven een vernietigingscertificaat.

Karmac Groep Diensten

Karmac Facilitair